Zbuloni qytetin ILIR i fundosur në detin SHQIPTAR – Gjurmë Shqiptare

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 3 Prill, 2021 19:28

Zbuloni qytetin ILIR i fundosur në detin SHQIPTAR – Gjurmë Shqiptare

Kur ne vitet 70, arkeologu i njohur Vasil Bereti perqendroi kerkimet ne kete zone shume afer Zvernecit, te dhenat ishin te pakta… Ato u vendosen me se shumti ne koder ku dolen ne drite gjymtyre te nje qyteti me fillesa shumë të vjetra…. Por rrenojat e vendbanimit , nuk ndodheshin vetem ne pjesen e siperme, por edhe ne breg te detit, madje shumica e tyre humbnin ne thellesite e tij…

Si kurre me pare do te sjellim filmime nen ujore te ketij qyteti per te cilin ende edhe sot arkeologet e studiuesit, kane mendime te ndryshme per emrin… Cili është ky qytet dhe çfarë qëndron nën ujë ? Ne fakt ai eshte kthyer thuajse ne nje legjende, ne nje gojedhene, sepse masivisht nuk jane shperndare kurre as fotografi e aq me pak video te tij.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 3 Prill, 2021 19:28