Zaev: Qytetarët nuk po respektojnë masat

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 17 Mars, 2021 12:43

Zaev: Qytetarët nuk po respektojnë masat

Kryeministri Zoran Zaev sot nga Bogdanci ka komentuar gjendjen aktuale me pandeminë Covid-19, transmeton Alsat. Sipas tij edhe vendet që kanë nisur vaksinimin masiv kanë regjistruar rritje të rasteve, ndërsa kjo sipas kreut të ekzekutivit vjen për shkak të mos-respektimit të masave nga qytetarët.

“Shikoni se edhe tek vendet ku ka nisur vaksinimi masiv, edhe tek ne që ende nuk ka nisur, ne kemi vaksina vetëm për personelin shëndetësorë, numrat komfor respektimit të masave dhe periudhave të caktuara gjatë vitit ngriten ose bien. Për momentin, edhe tek ne edhe tek vendet ku ka vaksinim masiv numrat po zmadhohen për fat të keq, dhe sipas raporteve nga Komisioni Shëndetësorë , kjo vjen për shkak të mos-respektimit të masave për mbrojtje personale, respektivisht, zbutja e përgjegjësisë nga ana e qytetarëve në pjesën e mbajtjeve të maskave, dezinfektim të duarve, largimit nga grumbullimet etj”, tha mes tjerash Zaev.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 17 Mars, 2021 12:43