Zaev: Për në BE do të duhet ta hapim Kushtetutën

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 9 Mars, 2021 18:00

Zaev: Për në BE do të duhet ta hapim Kushtetutën

Kryeministri Zoran Zaev në pyetje të gazetarëve tha se “Qeveria e Maqedonisë së Veriut gjithmonë ka mbajtur qëndrim se për hyrje në BE duhet të hapet Kushtetuta”.

Zaev tha se këtë e ka bërë Kroacia para hyrjes në BE dhe se si Qeveria janë të gatshëm jo vetëm për bullgarët, kroatët, egjiptasit, austriakët, romët, por edhe për bashkësitë më të vogla etnike.

Zaev theksoi se qytetarët janë të lirë se si do të deklarohet në regjistrimin e popullsisë.

“Momentalisht nuk na duhet ndonjë ndryshim kushtetues se si ndjehet qytetari në regjistrim. Kjo është e lirë. Secili është i lirë të tregojë se cilit grup fetar i përket dhe të deklarohet se çfarë etnie ka”, tha Zaev

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 9 Mars, 2021 18:00