Xhaferi: Koordinatori i VMRO-së vendosi ultimatum, nuk do ta lejoj

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 22 Mars, 2021 12:34

Xhaferi: Koordinatori i VMRO-së vendosi ultimatum, nuk do ta lejoj

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi në një dalje për media shpjegoi ndërprerjen e koordinimit me grupet parlamentare për mbajtjen e seancës.

“Në koordinimin e sotëm, koordinatori i grupit parlamentar të VMRO-DPMNE-së, kishte një kusht për të siguruar kuorum në seancën e nesërme.

Kushti është: nga 30 pikat që parashikohet të jenë në rendin e ditës, pikat 1, 9, 10 dhe 11 mbeten në të njëjtën rend dite, dhe pikat e tjera hiqen nga rendi i ditës.

Së pari, është proceduralisht e pamundur, sepse seanca e cila është thirrur me pikat e rendit të ditës dhe me zgjidhjet për plotësimin e saj dhe unë kam treguar që nuk do të lejoj ultimatume ose kushte.

Unë gjithashtu e ndërpreva seancën për koordinim në mënyrë që të mund t’i informoja qytetarët për zhvillimet,” tha mes tjerash kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi.

Më herët, Micevski në një konferencë për shtyp tha se propozimet e tyre nuk u pranuan dhe se LSDM dhe BDI janë ato që bllokojnë Kuvendin.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 22 Mars, 2021 12:34