Sot u mor në pyetje pronari i “Durmo Turs”, detajet

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 15 Mars, 2021 21:03

Sot u mor në pyetje pronari i “Durmo Turs”, detajet

Gjykimi për rastin “Llaskarca” vazhdon më 23 mars, sot u mor në pyetje pronari i “Durmo Turs”.

Me marrjen në pyetje të pronarit të “Durmo Turs” I cili është I akuzuari I pare në lëndën “Llaskarca” nga ana e mbrojtjes, sot në Gjykatën themelore penale Shkup vazhdoi gjykimi për aksidentin me autobus që ndodhi më 13 shkurt të vitit 2019 në rajonin e fshatit Laskarcë të Shkupit, në të cilin e humbën jetën 16 persona dhe mbi 30 mbetën të lënduar.

Para se të përgjigjet në pyetjet e drejtuara nga avokati i tij, Velo Kadiev, i akuzuari i parë Durmish Beluli, u shprehu ngushëllimet familjeve të viktimave dhe të lënduarve rëndë në aksident.

“Më besoni, që nga ajo ditë jam shumë i tronditur, i thyer shpirtërisht , jam i traumatizuar, jo vetëm unë, por e gjithë familja ime dhe të dashurit e mi. Njerëzit e mi nga Gostivari vdiqën këtu, të cilët i konsideroja si vëllezërit, motrat dhe fëmijët e mi”, tha Durmish Beluli.

I pyetur se sa kohë e njeh dhe që kur është i punësuar në “Durmo Turs” shoferi Manoil Trifunovski, i cili është i akuzuari në këtë rast, Belluli u përgjigj se Trifunovski erdhi rreth 10 vjet më parë.

“I njëjti edhe atëhetë edhe tani është konsideruar ndër shoferët më të mirë me përvojë të madhe, por për ditën e aksidentit, nëse kishte ndonjë problem familjar apo shëndetësor, nuk e dija, por, pas 13 shkurtit të vitit 2019, mësuam se i njëjti Manoil Trifunovski vuan nga diabeti dhe po merr insulinë, i njëjti Manoil ma konfirmoi atë gjatë një bisede telefonike”, tha i akuzuari i parë.

I pyetur se ku ishte në kohën e aksidentit, Beluli tha se atë ditë ai dhe dy shokë nga Gostivari ishin në Shkup rreth orës 13:00, qëndruan deri në orën 16:00 dhe më pas u kthyen në Gostivar me makinën e tij.

“Rrugës, gjegjësisht midis Tetovës dhe Gostivarit, në vendin e quajtur Zherovjan, më thirri shoferi Xhemal, i cili qante në telefon dhe më tha, citoj: “Drejtor, bëj gjithçka që mundesh, sepse kolegu Manoil u përmbys me autobus, ka shumë të lënduar edhe viktima”, unë, normalisht shumë i befasuar, arrita të pyes vetëm” ku jeni? “, ai u përgjigj se ai është në Karpalak, menjëherë me dy miqtë e mi, unë ktheva automjetin dhe u nisa për në Shkup, gjegjësisht tek vendi i aksidentit”, tha i akuzuari i parë.

Ai potencoi se i akuzuari i dytë Remzi Miftari, dy – tre ditë pas aksidentit automobilistik, i siguroi atij një telefon përmes motrës së Manoil, gjatë së cilës ai arriti të fliste me Manoil Trifunovski.

“Në atë bisedë telefonike midis meje dhe personit Manoil Trifunovski, kemi biseduar ekskluzivisht për aksidentin e trafikut. Fillimisht e pyeta, si është shëndeti i tij, ai u përgjigj se është mirë, por ka dhimbje. E pyeta dhe i kërkova ta vizitonte, por ai më tha jo, sepse ai po ruhet nga policia dhe është nën një lloj arrest shtëpie”, tha i akuzuari i parë.

Shtoi se e kishte pyetur Manoil Trifunovskin se çfarë ndodhi, së cilës, siç tha ai, Trifunovski u përgjigj “Unë nuk mbaj mend asgjë, këtu Zoti tha që toka duhet të shpërthejë, kështu që shumë njerëz vdiqën, njerëzit tanë nga Gostivari”.

Pas pushimit të fundit, seanca u ndërpre për shkak të një parashtrimi nga Firma Ligjore e “Branko Kuzmanovski dhe partnerët”, gjegjësisht njoftimi mbi vendimin e gjykatës për të hequr nga seanca e sotme avokaten Natasha Stefanovska, bashkëpunëtore e ekspertit në kompani, për shkak të kujdesit kundër përhapjes së mundshme – 19, pas së cilës ata raportuan se mbrojtësi i të pandehurit të gjashtë, avokati Lupço Micevski më 9 mars 2021, në një seancë gjyqësore të mbajtur në Gjykatën Themelore Civile Shkup ishte në kontakt me avokaten Tanja Ivanovska, nga kompania e mësipërme , për të cilin u dha një vendim për vetë-izolim.

Të akuzuarit Durmish Beluli, pronari i “Durmo Turs”, përgjegjësi për transportin në ndërmarrje, Remzi Miftari dhe shoferi i autobusit Manoil Trifunovski akuzohen për veprime të rënda kundër sigurisë së njerëzve dhe pasurisë në trafik, ndërsa tre punonjësit e stacioni i inspektimit teknik Gjorgjievski, Goran Dukovski dhe Jane Bovarski për bashkëpunim në të njëjtën vepër.

Gjykimi për këtë rast, vazhdon më 23 mars të vitit 2021. Rastin e udhëheq gjykatësja Diana Gruevska Ilievska, ndërsa përfaqësues I aktakuzës është prokurori publik Darko Jakimovski.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 15 Mars, 2021 21:03