Situata në spitale është alarmante: Më e rënduar në Shkup, Tetovë dhe Gostivar

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 27 Mars, 2021 21:13

Situata në spitale është alarmante: Më e rënduar në Shkup, Tetovë dhe Gostivar

1.498 pacientë pozitivë dhe të dyshuar për koronavirus trajtohen në repartet infektive në kryeqytet dhe në spitalet në vend, rreth 200 shtretër kanë mbetur të lirë. Në 24 orët e kaluara, 66 pacientë të rinj janë shtruar në spital në Qendrat Covid në Shkup për shkak të ndërlikimeve. Gjithsej 629 persona po trajtohen në repartet e sëmundjeve infektive në kryeqytet dhe ka pasur shtrime në klinika të tjera, shkruan Agjencia e Lajmeve FLAKA.

Këtë mëngjes, Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, u takua me drejtorët e qendrave kovide në Shkup, dhe u arrit në përfundimin se sistemi shëndetësor po përballet me sfidën më të madhe deri më tani dhe se situata me spitalet është alarmante, por punohet për shtimin e kapaciteteve.

Në Qendrën Covid në Spitalin Klinik në Tetovë, edhe atje situata është serioze. 35 pacientë janë shtruar në spital, dhe shumica e tyre kanë një pamje të rëndë klinike.

Numri i personave të sapo infektuar në rajonin e Gostivarit gjithashtu po rritet dhe shtretërit e spitalit janë mbushur. 22 pacientë ka në repartin infektiv dhe 19 pacientë në spitalin modular.

Mjekët paralajmërojnë se edhe popullata e re po vuan nga kjo valë infeksioni.

Qytetarët thonë: “njerëzit nuk kanë vetëdije të mjaftueshme, masat e mbrojtjes nuk respektohen dhe përveç kësaj nuk ka vaksina”.

Nga ana tjetër, mjekët kanë përsëritur të njëjtin thirrje tashmë një vit, por ka ndodhur vala e tretë, e cila duket se është më e forta. FLAKA

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 27 Mars, 2021 21:13