Si të kujdeseni për këmbët tuaja, pas një dite të lodhshme

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 20 Mars, 2021 22:48

Si të kujdeseni për këmbët tuaja, pas një dite të lodhshme

Ka rreth 29 muskuj në këmbën e njeriut. Dhe pas një dite të vështirë në punë ose periudhave të gjata të qëndrimit në këmbë, mund të duket sikur secili prej tyre po “bërtet”.

Provoni të ecni në një vend të ndjeshëm

Ecni zbathur në terrene, ku ka shkëmbinj të lëmuar, lëvore peme, gjethe ose bari, dhe do ju japë një ndjesi relaksi.

Masazhoni këmbët

Për këmbë të lodhura, provoni të kombinoni një masazh të këndshëm të këmbëve. Gjatë larjes tuaj, përdorni një furçë, larës, krem, dhe butësisht masazhojeni atë në këmbët tuaja. Kjo është e shkëlqyer për ata që përpiqen të shmangin kallot dhe çarjet në thembra.

 Masazhoni këmbët me një top tenisi

Nëse keni nevojë për një masazh relaksues, por dëshironi lehtësim të menjëhershëm pas një dite të gjatë pune, kjo është një zgjidhje për ju. Me pjesën e shputës së këmbës, rrëshqisni butësisht topin e tenisit për një masazh të këndshëm që mund t’ju qetësojë.

Ushtroni këmbët

Për të forcuar këmbët, provoni t’i shtrini dhe t’i ushtroni. Ekziston një ushtrim shumë i thjeshtë që mund ta provoni.

Vendosni një peshqir të vogël në tokë, në një sipërfaqe të lëmuar. Vendoseni këmbën në fund të peshqirit, duke lënë shputat në peshqir.

Vendosni akull

Nëse thembrat e këmbëve tuaja duken të ënjtura ose të lënduara, ka shumë të ngjarë që mund të jeni duke përjetuar një lloj inflamacioni. Nëse kjo ndodh, provoni të mbështillni akullin në një peshqir dhe ta vendosni në këmbë për 15 minuta. Nëse dhimbja vazhdon, këshillohuni me një mjek për të parë mënyra të tjera për të trajtuar këmbët dhe shëndetin tuaj.

Provoni maskë me banane

Nëse ndiheni sikur këmbët tuaja janë të lodhura, ilaçi mund të jetë në kuzhinën tuaj. Për një pastë banane, receta është shumë e thjeshtë. Në një tas, shtypni një banane në mënyrë dhe fërkoni këmbët, pasi të keni larë këmbët me ujë të ngrohtë.

Shkurtoni  thonjtë tuaj

A keni ndjerë ndonjëherë që gishtërinjtë tuaj ju dhembin pas një dite të gjatë në këpucë? Ka shumë mundësi që thonjtë e këmbëve tuaja të jenë shumë të gjata. Nëse thonjtë tuaj vazhdojnë të shtyhen brenda këpucëve  tuaja, mund të përfundoni duke përjetuar kallo dhe madje dhimbje.

Burimi: Bright Side

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 20 Mars, 2021 22:48