Si ta rregulloni dietën tuaj në ditët e pranverës

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 21 Mars, 2021 22:13

Si ta rregulloni dietën tuaj në ditët e pranverës

Dimri po zhduket ngadalë , ashtu si të ndjerit i përgjumur, pasiviteti dhe konsumi i shtuar i ushqimit. Ardhja e pranverës nënkupton ardhjen e pritjeve dhe shpresave të reja. Pranvera sjell gjithashtu shumë ngjyra, shumë aromë dhe shumë kombinime të reja dhe të shijshme.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për të ushqyerit, gjithmonë duhet të kemi kujdes dhe ndryshimet duhet të futen gradualisht dhe me ngadalë. Trupi duhet të mësohet gradualisht me kalimin nga ushqimet më të rënda në ato më të lehta.

Filloni ditën tuaj me një sallatë shumëngjyrëshe

Konsumimi i frutave dhe perimeve do të zvogëlojë dëshirën tuaj për ushqime më kalorike. Përveç kësaj, frutat dhe perimet janë të pasura me antioksidantë, vitamina dhe minerale. Nëse jeni në gjendje, sigurohuni që t’i drejtoheni frutave dhe perimeve të rritura natyrshëm. Zgjoni kreativitetin tuaj dhe hidheni në ndërthurjen e ushqimeve të shijshme, shumëngjyrëshe dhe të shëndetshme që do të zbukurojnë ditën tuaj.

Përgatitni një drekë të shëndetshme

Dreka, ashtu si mëngjesi, është një vakt i pashmangshëm i ditës. Kur bëhet fjalë për drekë gjatë orarit të punës, shumica prej nesh priren të zgjedhin ushqim të shpejtë jo të shëndetshëm, por kjo është plotësisht e gabuar. Kur bëhet fjalë për pranverën, trupi ynë do të preferojë një sanduiç të lehtë me avokado, limon dhe shumë fruta dhe perime të tjera që do ta mbushin atë me energji. Një drekë e shëndetshme është një parakusht për një ditë pune produktive.

Ulni konsumin e alkoolit

Ardhja e pranverës sjell gjithashtu një rritje të temperaturave të cilat na tundojnë të qëndrojmë më shumë jashtë. Gjatë ditës, ne kemi nevojë për shumë energji që të jemi në gjendje të jemi produktivë, dhe konsumimi i tepërt i alkoolit gjatë mbrëmjes do të rezultojë në hangover në mëngjes. Alkooli mund të shkaktojë probleme me gjumin, rritje të oreksit dhe në vetvete është i lartë në kalori. Kthehuni në një jetë më të shëndetshme dhe zvogëloni konsumin e alkoolit!

Filloni të ecni

Aktivitetet e lehta fizike si ecja djegin kalori, ndihmojnë në rregullimin e peshës trupore, forcojnë trupin dhe ju japin më shumë energji. Për pak ndihmë, filloni të përdorni një numërues hapash dhe përpiquni të ecni 10.000 hapa çdo ditë.

Harroni për ushqimet e rënda dhe filloni gradualisht të ktheheni në vakte më të lehta. Vaktet e shijshme, ushqyese dhe të lehta në të njëjtën kohë nuk mungojnë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të hidheni në kërkimin e recetave dhe t’i afroheni gatimit me pak entuziazëm këtë pranverë!

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 21 Mars, 2021 22:13