San Francisco ndalon duhanpirjen në apartamente, por jo marijuanën

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 3 Prill, 2021 19:20

San Francisco ndalon duhanpirjen në apartamente, por jo marijuanën

Zyrtarët në San Francisco kanë ndaluar duhanpirjen në ndërtesat me apartamente, prej shqetësimit të njerëzve që nuk pijnë duhan, por tymosja e kanabisit është lejuar, sipas udhëzimeve të reja.

Propozimi ishte hartuar fillimisht për të ndaluar edhe tymosjen e kanabisit, por pjesa e fundit u hoq nga ligji pas ankesave të aktivistëve, të cilët argumentonin se i vetmi vend ku ata janë të lejuar ta bëjnë këtë është në shtëpinë e tyre.

San Francisco lejon përdorimin e kanabisit por jo në publik dhe mbështetësit e substancës thanë se nëse ligji i ri përfshin kanabisin, e bën atë përsëri ilegal.

“Ndryshe nga duhanpirësit që mund të dalin nga apartamentet e tyre për të tymosur në ambjentet e lejuara jashtë, përdoruesit e kanabisit nuk kane alternativa të tjera”, tha zyrtari vendas Rafael Mandelman, i cili hartoi amendamentin për përjashtimin e kanabisit nga masa.

Bordi i qytetit të San Francisco votoi 10-1 për aprovimin e ndalimit të tymosjes brenda apartamenteve, duke u bërë qyteti i 63-të i shtetit të Kalifornisë që e bën këtë.

Në direktivat e reja përfshihet edhe ndihma e Departamentit të Shëndetit Publik për ata që duan të lënë duhanin, ndërsa thuhet se shkelësit e përsëritur mund të gjobiten deri në $1,000 në ditë.

Ligji nuk lejon që qiraxhintë të dëbohen nga shtëpitë për tymosje duhani, por vetë gjoba prej$1,000 do të ndikonte rëndë në pagesat e tyre dhe rrjedhimisht në dëbimin nga shtëpia, thane vezhguesit.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 3 Prill, 2021 19:20