Regjistrimi, Saliu për LOBI: Opozita maqedonase ka frikë nga numri real

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 27 Mars, 2021 09:54

Regjistrimi, Saliu për LOBI: Opozita maqedonase ka frikë nga numri real

Regjistrimi i Popullsisë në Maqedoninë e Veriut, dhe veçmas regjistrimi i mërgatës që është në proces e sipër, ka ngjallur debat të zëshëm në opinionin vendas. Më të zëshëm paraqiten partitë e kampit opozitar maqedonas. Thirrjet për ndërprerje të procesit por edhe për bojkot, po interpretohen në forma të ndryshme, shkruan Lobi.

Gazetari Furkan Saliu në prononcim për Lobi-n, shprehet që paniku tek opozita prej në fillim kur edhe u paralajmërua regjistrimi i popullsisë është i pakuptueshëm.

“Ata që në fillim provuan ta bllokojnë sjelljen e ligjit, që më vonë të bëjnë thirrje për bojkot. Deri më tani, përveç pohimeve paushall në konferenca për media se numrat do të manipulohen, opozita nuk ka ofruar provë reale se kjo mund të ndodhë. Ata po tregojnë frikë, e kjo sipas mendimit tim është se kështu sepse gjasat janë reale që numri i shqiptarëve të shënojë rritje. Gjithmonë sipas meje, opozita realisht nuk ka frikë nga manipulimi i regjistrimit, por ka frikë se regjistrimi do të zbatohet pa manipulime dhe do të pasqyrojë numrin real të popullsisë në këtë vend”, shprehet gazetari i Tv Klan Maqedoni, Furkan Saliu.  

Regjistrimi në vend duhet të mbahet nga 1 deri më 21 prill. Regjistrim i diasporës është duke u zhvilluar, i cili gjithashtu do të përfundojë më 21 prill. LOBI

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 27 Mars, 2021 09:54