Pse gërhasin fëmijët?

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 14 Mars, 2021 22:43

Pse gërhasin fëmijët?

Studimi i fundit i kryer nga Royal London Hospital ka zbuluar se pse fëmijët gërhasin dhe se cila është gjendja e tyre shëndetësore.

Fëmijët obezë nën moshën katër vjeç shpesh vuajnë nga çrregullime të gjumit që mund të ndikojnë negativisht në suksesin e tyre në shkollë, transmeton portali arbresh.info

Shkencëtarët kanë analizuar gjumin që e fëmijëve obezë.

Nga 63 prej tyre, 54 prej tyre është treguar se vuajnë nga apnea obstruktive e gjumit, një formë e rëndë e gërhitës gjatë së cilës rrjedha e ajrit dëmtohet dhe nivelet e oksigjenit në gjak zvogëlohen.

Nëse ky çrregullim nuk trajtohet, fëmijët janë të përgjumur gjatë ditës, gjë që ndikon negativisht në aftësinë e tyre për t’u përqendruar dhe çon në performancë të dobët të shkollës.

Mjekët bëjnë thirrje për t’i kushtuar vëmendje shtesë fëmijëve obezë të cilët nuk ia dalin që të humbasin peshë.

Sipas mendimit të tyre, të gjithë fëmijët me mbispeshë  duhet të ekzaminohen për të përcaktuar nëse vuajnë nga vështirësi në gjumë

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 14 Mars, 2021 22:43