Prostitutat e Shkupit ankohen: Pandemia na shkatërroi

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 21 Mars, 2021 13:15

Prostitutat e Shkupit ankohen: Pandemia na shkatërroi

Pandemija me virusin Covid-19 ka goditur të gjithë bizneset në Shkup. Së fundmi janë ankuar edhe punonjëset seksuale të cilat aktivitetin e tyre e kryejnë në mënyrë jolegale në hapësirat rreth ndërtesës së Radio Televizionit tl Maqedonisë.

Në një storje të “Sloboden peçat” ata janë ankuar se para pandemisë kanë punuar vetëm natën, ndersa tash veprimtarinë e tyre e ushtrojnë edhe ditën, për shkak se puna dukshëm ju ka rënë. Dhjetëra punonjës seksi të cilët mbajnë të ashtuquajturin “tezgë” të tyre në zonën përreth ndërtesës së Radios dhe Televizionit Maqedonas, ura e punës së natës, kështu që tani ata punojnë vetëm gjatë ditës.

Arsyeja për këtë situatë të re, siç pretendojnë disa gra, është numri i vogël i klientëve në mbrëmje që nga përhapja e koronavirusit në vend. Ata thonë se kishte një numër të vogël të klientëve gjatë verës, dhe e njëjta situatë ishte deri para dhjetë ditësh kur ata ranë dakord të “punonin” vetëm gjatë ditës. Disa prej tyre thonë se për shkak të koronavirusit ndihen më të sigurt kur punojnë gjatë ditës, dhe në mbrëmje, ata kishin probleme me policinë që i “gjuante”, si dhe klientët. Pas përhapjes së koronavirusit, numri i klientëve gjatë natës u ul. Burrat filluan të mos vinin si dikur. Ndodhi që brenda një nate ishin pesë deri në gjashtë klientë, kështu që kishte një grindje midis vajzave që do t’i shërbenin atij. Pikërisht numri i vogël i klientëve çoi fillimisht disa vajza, dhe pastaj të gjitha për të ulur çmimet e shërbimeve. Para koronës, shërbimi seksual kushtonte nga 900 në 1000 denarë.

Sot çmimi është përgjysmuar” thotë njëra nga vajzat. Prostitucioni në Republikën e Maqedonisë së Veriut nuk është veprimtari legale. Punonjëset e seksit shpesh herë kanë ngritur zërin për të drejtat e tyre, por problemet e tyre kanë ngelur të pazgjidhura.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 21 Mars, 2021 13:15