PlusInfo: “Ahmeti “mund” Zaevin 7:0 me regjistrimin në diasporë”

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 23 Mars, 2021 14:42

PlusInfo: “Ahmeti “mund” Zaevin 7:0 me regjistrimin në diasporë”

Ndërsa ministrat dhe udhëheqësit e partive shqiptare bombardojnë fjalë për fjalë me njoftime dhe video në faqet zyrtare të Facebook për numrin e regjistruarë të diasporës shqiptare, në bllokun maqedonas vështirë se gjenë njoftime dhe thirrje për një regjistrim të mërgimtarëve, shkruan sot portali në gjuhën maqedone Plus Info, përcjell LOBI

“Ministrat maqedonas dhe shqiptarë gjithashtu funksionojnë si dy botë të ndryshme për regjistrimin e mërgimtarëve. Kjo vlen edhe për udhëheqësit e partive maqedonase dhe shqiptare si nga qeveria ashtu edhe nga opozita. Ndërsa ministrat dhe udhëheqësit e partive shqiptare bombardojnë fjalë për fjalë me njoftime dhe video në faqet zyrtare të Facebook për numrin e regjistruar të diasporës shqiptare, në bllokun maqedonas vështirë që gjenë ndonjë njoftim apo thirrje për regjistrim të mërgimtarëve”, shkruan portali Plus Info, transmeton LOBI

Portali shkruan që Kryeministri dhe udhëheqësi i LSDM Zoran Zaev në bllokun maqedonas është më aktiv me thirrjet për regjistrim, megjithatë partneri i qeverisë Ali Ahmeti e hedh një hije kur bëhet fjalë për njoftimet, thirrjet dhe videot në lidhje me vetë-regjistrimin e diasporës shqiptare.

“Zaev ka katër apo pesë njoftime rreth regjistrimit, por nuk ka asnjë video të vetme për regjistrimin e mërgimtarëve, ndërsa Ahmeti ka postuar 7 video dhe disa njoftime. Postimi i fundit në faqen e Zaev në Facebook që bën thirrje për një regjistrim të mërgimtarëve daton në 19 Mars, ku ai informoi se më shumë se 82,000 qytetarë tanë të diasporës përdorën mundësinë për t’u vet-regjistruar, gjë që kontribuon në krijimin e politikave më të mira për një të ardhme më të mirë të atdheu”, vijon tekstin Plus Info

“U bëj thirrje të gjithëve qytetarëve tanë nga diaspora, të bashkohen me këtë akt patriotik dhe të na ndihmojnë të marrim një pamje të qartë të njerëzve që jetojnë jashtë shtetit.” Maqedonas, shqiptarë, turq, romë, vllehë, serbë, boshnjakë dhe të gjithë të tjerët pa marrë parasysh përkatësinë etnike, regjistroheni të gjithë ju që keni shtetësi maqedonase! Në atë mënyrë ne do të dimë si të përmirësojmë shërbimet e misioneve diplomatike dhe konsullore, por gjithashtu do të jemi në gjendje të përdorim potencialin e diasporës për zhvillimin e Maqedonisë së Veriut dhe për promovimin e vendit tonë në botë. Vet-regjistrimi është shumë i thjeshtë dhe të dhënat personale janë të mbrojtura plotësisht”, shkroi Zaev në thirrje, transmeton Plus Info. LOBI

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 23 Mars, 2021 14:42