Për 22 % është rritur numri i rasteve të infektuara nga CoVid-19

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 16 Mars, 2021 21:20

Për 22 % është rritur numri i rasteve të infektuara nga CoVid-19

Në Maqedoninë e Veriut së fundi janë rritur rastet e infektimeve me COVID-19. Sipas Institutit të Shëndetit Publik nga 8-14 mars 2021 janë rritur infektimet për 22.2%, por edhe numri i vdekshmërisë.

Sipas të dhenave të institutit gjithsej kanë ndërruar jetë 129 persona nga 21 qytete, 2.3 % më shumë se javën e kaluar.

Nga të vdekurit 110 persona ishin mbi 60 vjeç, 17 rreth moshës 50-59 vjeç, dhe nga dy presona në grupmoshën 40-49 vjeçare. “Në të njejtën periudhë janë regjistruar 5.456 raste të reja pozitive me koronavirus në 34 qytetet të vendit tonë, me një rritje prej 22.2% krahasim me javëm që lamë pasë.

Pjesa më e madhe e tyre janë nga qyteti i Shkupit.

Raporti gjithashtu ka treguar se 2.737 të infektuar me koronavirus janë shëruar, shifër kjo që është 29.7% më pak se javën e kaluar

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 16 Mars, 2021 21:20