Partnerët e Zaevit do të garojnë vetë në zgjedhjet lokale!

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 25 Mars, 2021 21:25

Partnerët e Zaevit do të garojnë vetë në zgjedhjet lokale!

Pasi filluan të veprojnë në mënyrë të pavarur në Parlament, disa nga partnerët e koalicionit të LSDM shpallin garim të pavarur në zgjedhjet e ardhshme lokale, shkruan Agjencia e Lajmeve FLAKA

Lidhja Demokratike e Pavle Trajanov dhe RDSH e Maja Moraçanin tashmë kanë marrë një vendim të tillë, ndërsa PLD do të vendosë për këtë çështje këtë fundjavë. Por lideri i partisë Goran Milevski thotë se ai është personalisht i përkushtuar në garim të pavarur.

“Nuk do të doja ta them paraprakisht, por pozicioni im si kryetar është që partia të veprojë e pavarur, sepse ne kemi kapacitetin dhe potencialin për një rezultat të mirë. Partitë janë formuar për të vepruar në mënyrë të pavarur”, thotë Milevski. Ai shton se koalicionet janë të mira në situata kur forcat duhet të bashkohen për të ndryshuar një politikë të veçantë, por, siç thekson ai, ai nuk e sheh një rast të tillë për momentin.

Kreu i LD Trajanov, nga ana tjetër, thekson se Këshilli Qendror i partisë tashmë ka marrë një vendim për pjesëmarrje të pavarur në zgjedhjet lokale ose, siç thekson ai, në një koalicion me parti të afërta politike në ideologji.

“Në kohën e duhur, morëm pjesë në mënyrë të pavarur në zgjedhjet lokale dhe patëm rezultate të shkëlqyera. Në garim të pavarur ose në një variant jashtë bllokut të madh, aktivistët janë më të motivuar për t’u përfshirë në procesin zgjedhor, i cili është një nga avantazhet”, mendon Trajanov. Ai shton se ata kanë shpallur thirrje publike për kandidatë për kryetarë të komunave dhe bartës të listave të këshilltarëve, i cili përshkruan, ndër të tjera, ata që janë të interesuar të respektohen në mjedisin e tyre, të njohin problemet e komunës, të përgatisin një program zgjedhor, etj, percjell FLAKA

“Në shumë komuna ka një numër të madh të personave të interesuar që duan të hyjnë në garë kryesisht për kandidimin për kryetar komune. Bëhet fjalë për biznesmenë dhe një profil tjetër të njerëzve nga disa komuna”, shton Trajanov, duke theksuar se është ende herët për të zbuluar emrat e tyre.

Maja Moraçanin gjithashtu thotë se RDM tashmë ka filluar përgatitjet për pjesëmarrje të pavarur në zgjedhjet lokale, në përputhje me, siç thekson ajo, planin e veprimit nga planifikimi strategjik.

“Diskutimi brenda organizatave komunale është duke vazhduar për propozimet për kandidatët për listat që do të finalizohen nga Këshilli Qendror i RDM”, thotë Moraçanin. Përndryshe, këto parti parlamentare në pushtet kohët e fundit njoftuan një paraqitje të pavarur në parlament, jashtë grupit parlamentar të udhëhequr nga LSDM. Sidoqoftë, ata thanë se nuk do të thoshte se po largoheshin nga shumica parlamentare. FLAKA

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 25 Mars, 2021 21:25