Osmani: Të gatshëm për të ndihmuar mërgatën që të vetregjistrohet

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 27 Mars, 2021 20:59

Osmani: Të gatshëm për të ndihmuar mërgatën që të vetregjistrohet

Mbi 153 mijë mërgimtarë që jetojnë përkohësisht jashtë vendit deri më tani janë regjistruan, sipas të dhënave të ESHS. Këto shifra pritet të rritet gjatë fundjavës kur edhe mërgimtarët janë në pushime.

Ministri I punëve të jashtme Bujar Osmani fton diasporën që të mobilizohet, përderisa tha se përfaaqsitë diplomatike po qëndrojnë të gatshlëm për të ndihmuar mërgatën që të vetregjistrohet.

“Kryejmë edhe aktivitete tjera si hapja e linjave telefonike për ndihmë të qytetarëve, aktivitetet e mia personale dhe takime me qytetarët, me të vetmin qëllim që të mobilizohet diaspora jonë. Ka ende kohë që të regjistrohen qytetarët. Por kuptohet ekziston edhe mekanizëm tjetër, që diaspora të regjistrohen nga ana e familjarëve të tyre që jetojnë në Maqedoni të Veriut”, u shpreh ministri i punëve të jashtme Bujar Osmani.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 27 Mars, 2021 20:59