Nga e mërkura mbyllen edhe bastoret!

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 5 Prill, 2021 14:30

Nga e mërkura mbyllen edhe bastoret!

Shtrëngohen masat anti-Kovid. Qeveria ka miratuar propozimin e Komisionit për Sëmundje Infektive që ora policore të fillojë nga ora 20 deri në orën 5 të mëngjesit, ndërsa nga e mërkura mbyllen lokalet, objektet hotelierike, gastronomitë, klubet, fitnes qendrat, grumbullimet, punëtoritë, konferencat dhe bastoret. Sipas ministrit të Shëndetësisë, Venko Filipçe kjo masë do të zgjasë deri më 20 prill dhe ka për qëllim kontrollimin e pandemisë para festave fetare që pasojnë.

Konsiderojmë se festat që pasojnë mundet në mënyrë plotësuese ta rendojnë pasqyrën epidemiologjike dhe nuk mund të lejojmë një rëndesë shtesë të sistemin shëndetësorë që më pas të mos mund ta menaxhojmë. Për këtë arsye propozohen masat që pasqyra epidemiologjie në vend të arrijë stabilitetin e duhur”, tha Venko Filipçe, ministër i Shëndetësisë.

Kryetari i KSI-së, Zharko Karaxhoski thotë se situata epidemiologjike është jo e siguritë dhe se këto masa si fillim kanë për qëllim qetësimin e shpërndarjes së pandemisë dhe të ruajtjen personelit mjekësor. Sipas tij në 5 qytete faktori R është mes 0.9 dhe 1.84, ndërsa në qytetet tjera paraqitëset pasqyrë më e lehtë epidemiologjike.

Virusi nuk është i njëjti ai i nëntorit. Numri i personave të hospitalizuarve dallon nga ai i nëntorit. Nëse atëherë ministrit Filipçe i thamë se 1.100-1.200 raste në ditë mund t’i përballojmë, në tri javët e fundit ka pasur një bum të rasteve pozitive. Probabiliteti është sjell nga 1200-1300″, theksoi Zharko Karaxhoski, kryetar i KSI-së.

Javën që lamë pas vendi ka regjistruar rreth 8.000 raste të reja me Kovid-19 dhe 265 viktima. Momentalisht janë mbi 20 mijë raste aktive.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 5 Prill, 2021 14:30