Nesër fillon llogaritja verore e kohës

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 27 Mars, 2021 12:17

Nesër fillon llogaritja verore e kohës

Në natën mes të shtunës dhe të dielës (28-29 mars) fillon llogaritja verore e kohës, ora do të shkojë 60 minuta përpara. Momenti zyrtar i ndërrimit të orës është pikërisht në orë 02:00, atëherë kur akrepat kalojnë 60 minuta para duke shënuar 03:00.

Dy herë në vit orët tona ndryshojnë për një orë dhe njerëzit fitojnë ose humbin një orë gjumë.

Prej vitit 1981 u vendos ndryshimi i orës, që përfshin të gjithë Evropën, ku në shumë shtete të saj, akrepat e orës lëvizin 60 minuta përpara. Norma evropiane përcakton në mënyre të qëndrueshme datat e fillimit të periudhës së orës verore, ku akrepat lëvizin 60 minuta para dhe orës dimërore kur ata lëvizin 1 orë pas.

Llogaritja dimërore do të rifillojë nga e diela e fundit e tetorit (25 tetor).

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 27 Mars, 2021 12:17