Në Gostivar do të organizohet Panair i Librit

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 12 Korrik, 2021 09:42

Në Gostivar do të organizohet Panair i Librit

Lidhja Shqiptare në Botë – Kuvendi për Maqedoninë e Veriut dhe Qendra Mozaik Radstock në Gostivar, organizojnë Panairin e Librit, që do të mbahet në Gostivar nga data 14 – 16 Korrik 2021.

Hapja e Panairit dhe promovimet fillojnë nga data 14 dhe vazhdojnë deri më 16 Korrik, në Amfiteatrin e Qytetit, në Gostivar, duke filluar nga ora 19:00.

“Ju ftojmë që të merrni pjesë në hapjen e Panairit të Librit dhe mbrëmjeve promovuese të autorëve të ftuar. Hapja e Panairit dhe promovimet fillojnë nga data 14 dhe vazhdojnë deri më 16 Korrik, në Amfiteatrin e Qytetit, në Gostivar, duke filluar nga ora 19:00”, thonë nga organizatorët.

Agjenda:

Dita e parë E Mërkurë, 14 Korrik 2021
8:00 -14:00 Regjistrimi i Shtëpive Botuese:
-Tek Amfiteatri i Qytetit
8:00 -14:00 Akomodimi i mysafirëve:
-Vendosja në hotel
19:00 Hapja e Panairit:

-Fjala Përshëndetëse e Organizatorëve :
-Lidhja Shqiptare në Botë – Shpend Bajrami (Kryetar)
-Qendra Mozaik Radstock – Shkelzen Halilaj(Drejtor)
-Komuna e Gostivarit – Arben Taravari (Kryetar)
-Hapja simbolike e festes se Librit në Panairin e Librit Gostivar 2021

19:25-19:30 Pikë Muzikore

-Visar Ziberi-kitare & Fjolla Jahiu-Solo

19:30-20:00 Promovimi i Librit:
20:00-20:30 -Jusuf Buxhovi – “Maqedonia Shqiptare”, “Shënimet e Gjon Nikoll Kazazit”
20:10-20:40 -Gani Mehmetaj -”Zogu i Qyqes” Fitues i Çmimit Kadare 2021
20:50-21:20 -Shaban Arifaj – “Zemra te vrara nga Covid-19”
21:20-21:30 Pike Muzikore-Visar Ziberi-kitare & Fjolla Jahiu-Solo

Mbyllja /Vizitë Panairit

Dita e dytë E Enjte, 15 Korrik 2021
Promovimi i Librit:
20:00-20:30 -Arben Kondi (Histori)
20:30-20:40 -Pike muzikore – Markela & Benjamin Menga-Flaut & Violin
20:40-21:10 -Lulzim Haziri & Daim Miftari-(Poezi)
21:10-21:20 -Pike Muzikore Markela & Benjamin Menga-Flaut & Violin 21:20-21:50 -Nurie Emrullai ”Varmale nën dhe” & “Përgjysmën tjetër të hënës(Poezi)
22:00 -Pike muzikore Markela & Benjamin Menga-Flaut & Violin

Mbyllja

Dita e tretë E Premte, 16 Korrik 2021
Promovimi i Librit:

20:00-20:30 -Teuta Toska- “Parashqevi Qiriazi & viti i saj 1919”
20:30-20:40 -Pike muzikore-Markela & Benjamin Menga-Flaut & Violin
20:40-21:20 -Bruna Gjoni Pervathi -”Akrepat e thyer”& Valbona Hadri-

”Një sy vashe”(Poezi)

21:30-21:35 -Pike Muzikore-Markela & Benjamin Menga-Flaut & Violin
21:35-21:50 -Milaim Fejziu- Monografi-Universiteti i Tetovës
22:00:22:20 -Gregor Menga- “Gravitet” (Poezi)
-Ndarja e mirënjohjeve & Mbyllja

Gostivari Sot

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 12 Korrik, 2021 09:42