Lind viçi me dy koka në trupin e një derri

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 27 Tetor, 2021 10:24

Lind viçi me dy koka në trupin e një derri

Një viç mutant me dy koka dhe me një trup derri ka hutuar një fermer në Rusi. Kafsha e çuditshme, e cila i ngjante më shumë dy derrave sesa një lope të porsalindur, nuk i mbijetoi lindjes së saj, e cila fatkeqësisht vrau edhe nënën.

Veterinaret studiuan viçin në fshatin Matkechik, Khakassia në fillim të këtij muaji pasi një fermer raportoi anomalinë e çuditshme.

Në foton e shkrepur shihet trupi i saj rozë pa qime e shtrirë në tokë me këmbët e pasme të hapura. Banorët vendas thanë në rrjetet sociale se viçi mutant nuk i mbijetoi lindjes dhe nëna vdiq vetëm disa ditë më vonë.

Departamenti i Mjekësisë Veterinare i Ministrisë së Bujqësisë dhe Ushqimit të Republikës së Khakassia tha në një deklaratë më 25 Tetor: “Një rast i tillë ka ndodhur me të vërtetë në fshatin Matkechik, rrethi Beysky, në një nga fermat private, sipas Daily Star.

“Sipas pronarit, viçi kishte lindur i vdekur dhe ishte pasardhësi i parë i lopës. Arsyeja kryesore që kafshët lindin me anomali (mutacione) gjenetike është ndryshimi i gjenomit. Arsyet e mutacioneve te kafshët shkaktohen nga mjedisi i jashtëm dhe i brendshëm i tyre. Mutacionet janë ndryshime të trashëguara në gjenom, që lindin si rezultat i ndikimeve të caktuara mutagjene, si dhe në kushte artificiale (eksperimentale). Gjithashtu, mutacionet mund të ndodhin gjatë kryqëzimit.”

Departamenti i Mjekësisë Veterinare shtoi se po merren masa për t’u siguruar që zyrtarët të kryejnë praktika inseminimi artificial në fermat private në vend që të lejojnë pronarët e fermave ta bëjnë këtë.

Vitin e kaluar në Kinë, një viç me dy koka ishte në gjendje të pinte me të dyja gojët nga sisa e nënës së tij.

Halla Zhang nga Qarku Dejiang, Provinca Guizhou tha se pas një lindjeje të vështirë shtatë-orëshe ajo mbeti e shtangur kur pa kafshën mutant.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 27 Tetor, 2021 10:24