Kjo është mosha ideale për martesë

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 14 Mars, 2021 22:47

Kjo është mosha ideale për martesë

Në mënyrë që martesa juaj të jetë e suksesshme dhe afatgjatë, duhet të lidhni atë në një moshë të caktuar. Shumica e çifteve vendosin t’i japin një martese një shans në pesë vjetët e parë të jetës së tyre të përbashkët, para se të vendosin të mos kenë nevojë për divorc.

Hulumtimet kanë zbuluar se njerëzit e moshës 28 deri në 32-vjeç kanë më pak të ngjarë të divorcohen në vitet e para të martesës. Këto vite konsiderohen ideale për të hyrë në një bashkësi martesore dhe japin shanse më të mëdha që martesa të jetë më e suksesshme.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar se sa më vonë të martoheni, aq më pak gjasa keni të divorcoheni.

Të dhënat e reja tregojnë se ekziston një shans i madh për divorc për ata që martohen si adoleshentë ose në të njëzetat e tyre të hershme, si dhe ata që janë më të rritur që vendosin të bëjnë këtë hap rreth moshës 45-vjeç.

Në popullatën mbi 45-vjeç, shanset e divorcit rriten me 5 për qind. Si një arsye për rritjen e shkallës së divorcit midis njerëzve mbi 30-vjeç, deklarohen predispozitat që kanë këta njerëz, sepse nëse do të ishin të mirë për martesë, ata do të ishin martuar para moshës 30-vjeç.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 14 Mars, 2021 22:47