KE sqarohet për pasaportat Kovid për Maqedoninë dhe rajonin

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 15 Mars, 2021 14:33

KE sqarohet për pasaportat Kovid për Maqedoninë dhe rajonin

Certifikatat dixhitale të gjelbërta që Komisioni Evropian do të paraqesë këtë javë, do t’i referohen lëvizjes së qytetarëve brenda BE-së, ndërsa detajet e dokumenteve të mundshme për shtetasit e vendeve të treta janë ende duke u shqyrtuar, thonë nga Komisionit Evropian për “Tanjug”.

Në pyetjen e “Tanjug” nëse certifikatat e njoftuara, që përfshijnë informacionin e vaksinimit, testin PCR ose antitrupat, do të zbatoheshin për qytetarët e Serbisë ose vendeve jashtë BE-së, Brukseli zyrtar tha se “detajet e vendeve të treta” janë ende duke u konsiderua

“Kur bëhet fjalë për vendet e treta, ne po flasim me organizata ndërkombëtare, përfshirë OBSH-në, dhe ne do të marrim parasysh standardet teknike, ndërvepruese dhe ndërkombëtare”, tha zëdhënësi i Komisionit Christian Wiegand.

I pyetur se si qytetarët që janë vaksinuar në vendet e tyre do të trajtohen me vaksina të pa aprovuara nga Agjencia Evropiane e Ilaçeve kur udhëtojnë në BE, nga KE thonë se më shumë detaje do të dihen të mërkurën, kur do të prezantohet propozimi për certifikatat dixhitale.

“Qëllimi i certifikatave dixhitale të gjelbërta është të lehtësojnë lëvizjen e lirë dhe të sigurt në BE, jo për të shtuar kufizime ose ndalime të reja, por për t’i bërë gjërat më të thjeshta”, tha Wiegand.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 15 Mars, 2021 14:33