Hasani: Planet tona janë të rinovojmë plotësisht pjesën e aviacionit

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 10 Qershor, 2021 23:59

Hasani: Planet tona janë të rinovojmë plotësisht pjesën e aviacionit

Pjesëtarët e Forcës Ajrore WING (vWING) nga përbërja e Komandës Operative (KO), me një ceremoni ushtarake që u zhvillua në kazermën “Strasho Pindzur” në Petrovec, shënuan 10 Qershorin – Ditën e njësisë.

Duke uruar Ditën e WINGOTS, zëvendësministri i Mbrojtjes, Bashkim Hasani ka informuar për planet dhe zhvillimin e forcës ajrore dhe marrëveshjen e nënshkruar me të cilën Maqedonia e Veriut së bashku me nëntë aleatë të tjerë formuan rrjetin e Qendrave të Trajnimit Pilot, i cili do të rrisë kapacitetin e Aleanca për trajnimin dhe stërvitjen e pilotëve ushtarakë.

“Planet tona janë të rinovojmë plotësisht pjesën e aviacionit, në aspektin e pajisjeve të aviacionit ose helikopterëve nga prodhimi perëndimor, por në atë pjesë planet janë që pagesat e para të fillojnë në 2024-2025, që do të thotë që praktikisht do të punojmë në blerjen për tre vitet e ardhshme, por deri atëherë, ne mund të përdorim helikopterët aktual”, thekson Hasani.

Në kontekstin e rrjetit të sapo krijuar të Qendrave të Trajnimit, Hasani vuri në dukje se dhjetë partnerë të NATO-s, përfshirë Maqedoninë e Veriut, nënshkruan marrëveshje për krijimin e një rrjeti të qendrave të trajnimit pilot.

“Për herë të parë, Qendra jonë e Trajnimit Pilot, e cila tani është pjesë e Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë, pra pjesë e Forcës Ajrore WING, Qendra e Trajnimit Pilot këtu në Shkup, do të jetë pjesë e këtij rrjeti të NATO-s për trajnimin e pilotëve. Kjo do të thotë që ne do të jemi në gjendje të mbështetemi në burimet e vendeve të tjera aleate, por kandidatët e tyre dhe pilotët e tyre do të jenë në gjendje të marrin pjesë tek trajnimit edhe këtu”, tha Hasani.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 10 Qershor, 2021 23:59