Harta e Bullgarisë së madhe, Andonovski: Qeveria asnjë reagim

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 9 Mars, 2021 20:41

Harta e Bullgarisë së madhe, Andonovski: Qeveria asnjë reagim

Zëvendëskryeministri dhe ministri bullgar i Mbrojtjes Krasimir Karakaçanov shfaqi Maqedoninë në hartë si pjesë e Bullgarisë “e Madhe” dhe kryeministri Zoran Zaev, Zëvendës Kryeministri për Çështjet Evropiane Nikola Dimitrov dhe Ministri i Jashtëm Bujar Osmani nuk e dënuan atë, tha Stefan Andonovski në një koment gjatë ditës.

“Këta njerëz marrin një pagë nga populli. Zaev dhe Dimitrov heshtin kur sulmohet sovraniteti dhe integriteti territorial i Maqedonisë. Zhdërvjelltësia dhe biznesi i Zaevit na çuan në një nivel poshtërimi dhe nënshtrimi ndaj Bullgarisë. Ndërsa i lejon ata të na poshtërojnë të gjithë, udhëheqja e shtetit po planifikon marrëveshje biznesi me fytyra të errëta,” tha Andonovski.

Ai shtoi se çfarë tjetër duhet të ndodhë, çfarë poshtërimi tjetër duhet të përjetojë fqinji lindor për Zaev dhe Dimitrov të reagojnë.

“Pra, për Zaev nuk është për të dënuar që territori i Maqedonisë u gjet në një hartë të botuar nga Zëvendës Kryeministri Bullgar. Në pamundësi për të udhëhequr një vend Zaev dhe Dimitrov duhet ta dinë se do të mbajnë përgjegjësi për turpin që po përgatisin për Maqedoninë,” tha Andonovski.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 9 Mars, 2021 20:41