Grubi takon dhe fton edhe komunitetin serb që të regjistrohet

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 25 Mars, 2021 13:59

Grubi takon dhe fton edhe komunitetin serb që të regjistrohet

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistempolitik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi edhe sot kavazhduar takimet me përfaqësues të shoqërisë civile, këtë rradhë ngakomuniteti serb në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Qëllimi i takimit ka qenë informimi nga afër në lidhje me procesin eregjistrimit dhe se personalitete me ndikim të bëjnë fushatë nëndërgjegjësimin dhe sensibilizimin e këtij komuniteti që të regjistrohensi obligim e njëherit shfrytëzimi i të drejtave të komuniteteve të cilatburojnë nga Marrëveshja e Ohrit dhe Kushtetuta e Republikës sëMaqedonisë së Veriut, sepse në këtë mënyrë vendi do të ketë pasqyrë mëtë saktë të të dhënave mbi popullësinë.

Grubi në takim theksoi se shoqëria do të jetë e barabartë kur të gjithëtë angazhohemi për të drejtat e njëri tjetrit dhe se si ministri tëcilën e drejton ai do të qëndrojnë hapur për bashkëpunim me të gjithakomunitetet.Bashkëbiseduesit folën rreth mënyrave dhe formave mobilizuese për tënxitur qytetarët që të regjistrohen në mërgatë dhe në vend.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 25 Mars, 2021 13:59