Filipçe: Viktimat e dhunës me bazë gjinore duhet ta dinë se nuk janë vetëm

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 26 Nëntor, 2021 14:57

Filipçe: Viktimat e dhunës me bazë gjinore duhet ta dinë se nuk janë vetëm

Secili prej nesh mund ta parandalojë dhunën, ndërsa viktimat e dhunës me bazë gjinore, gratë dhe vajzat, duhet ta dinë se nuk janë vetëm, publikoi sot në profilin e tij në fejsbuk ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe.

Ai tregon se e mbështet fushatën “16 ditë aktivizim kundër dhunës me bazë gjinore”, e cila synon të ndërgjegjësojë publikun për rëndësinë e kontributit individual dhe kolektiv në luftën kundër dhunës me bazë gjinore.

Vetëm së bashku mund të luftojmë kundër heshtjes dhe stigmës, por edhe të sigurojmë mbështetje, mbrojtje dhe një mjedis të sigurt që do t’i inkurajojë viktimat të flasin me zë të lartë dhe t’i thonë jo dhunës”, ka shkruar Filipçe.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 26 Nëntor, 2021 14:57