Facebook dhe Instagram marrin vendimin e ri për fëmijët nën moshën 13-vjeç

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 24 Mars, 2021 22:46

Facebook dhe Instagram marrin vendimin e ri për fëmijët nën moshën 13-vjeç

Facebook po konsideron të lançojë një version të platformës së tij të famshme të mediave sociale foto, Instagram  për fëmijët nën moshën 13 vjeç.

Uebfaqja BuzzFeed News raportoi se Vishal Shah, nënkryetari i Instagram, shkroi në një bord mesazhe për punonjësit në të cilat tha: “Unë jam i ngazëllyer të njoftoj se duke shkuar përpara, ne kemi identifikuar punën e të rinjve si një përparësi për Instagram dhe kemi shtuar do të ndërtojmë një shtyllë të re rinore brenda Grupit të Produkteve të Komunitetit për t’u përqëndruar në dy gjëra: (a) përshpejtimi i integritetit dhe punës sonë të privatësisë për të siguruar përvojën më të sigurt të mundshme për adoleshentët dhe (b) ndërtimin e një versioni të Instagram që lejon njerëzit nën moshën 13 vjeç të përdorin në mënyrë të sigurt Instagram për herë të parë.

Politika aktuale e Instagram ndalon fëmijët nën moshën 13 vjeç të përdorin shërbimin.

Në vitin 2017, Facebook lançoi Messenger Kids, një produkt që synonte fëmijët nën 13 vjeç.

Ndërsa Facebook nuk e konfirmoi lajmin, ai tha: “Gjithnjë e më shumë fëmijët po pyesin prindërit e tyre nëse mund të bashkohen me aplikacione që i ndihmojnë ata të ecin me miqtë e tyre”.

“Tani për tani nuk ka shumë opsione për prindërit, kështu që ne jemi duke punuar në ndërtimin e produkteve shtesë are që janë të përshtatshme për fëmijë, të menaxhuara nga prindërit. Ne jemi duke eksploruar sjelljen e një eksperience të kontrolluar nga prindërit në Instagram për të ndihmuar fëmijët të vazhdojnë me miqtë e tyre, zbulojnë hobi dhe interesa të reja, dhe më shumë “, shtoi kompania.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 24 Mars, 2021 22:46