Dimitrov: Pa ligjin për ndihmën financiare, mund të përballemi me një valë largimesh nga puna

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 17 Mars, 2021 21:24

Dimitrov: Pa ligjin për ndihmën financiare, mund të përballemi me një valë largimesh nga puna

“Nëse nuk gjendet vullnet politik për të miratuar ligjin për ndihmën financiare për kompanitë, për pagimin e pagave për muajin shkurt dhe mars, kompanitë mund të përballen me probleme serioze, të cilat do të çonin në largimin e punëtorëve,” deklaroi për emisionin Magazina Ekonomike në Alsat”, Angel Dimitrov nga Organizata e Punëdhënësve. Argumentet bazohen në situatën në vendet evropiane.

Të gjitha kontaktet me partnerët tanë në Gjermani dhe Evropë janë që virusi po përhapet, dyqanet nuk po hapen, mallrat nuk po shiten fare. “Depot janë plot … që në çdo rast do të nënkuptojë mbylljen e shumë prej kompanive tona dhe nëse nuk kanë mbështetje financiare, është logjike që ata të pushojnë nga puna punonjësit e tyre,” tha Dimitrov.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 17 Mars, 2021 21:24