Deri sot regjistrohen 160.519 mërgimtarë

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 28 Mars, 2021 10:15

Deri sot  regjistrohen 160.519 mërgimtarë

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistika deri tani janë regjistruar 160.519 mërgimtarë që jetojnë përkohësisht jashtë vendit.

Ky numër nuk është edhe aq i madh duke krahasuar të shtunën e kaluar kur kishte mbi 11 mijë mërgitmarë të regjistruar.

Përmes aplikacioni regjistrohen shtetasit e Maqedonisë së Veriut të cilët qëndrojnë jashtë vendit, për shkak të punës apo shkaqeve tjera, deri dhe më gjatë se 12 muaj. Procesi i vetëregjistrimit filloi 1 mars, ndërsa do të zhvillohet deri më 21 prill 2021.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 28 Mars, 2021 10:15