Çokollata e zezë ndihmon në luftimin e shumë sëmundjeve të rrezikshme

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 20 Prill, 2021 21:55

Çokollata e zezë ndihmon në luftimin e shumë sëmundjeve të rrezikshme

Çokollata e zezë mund të parandalojë sëmundjet vdekjeprurëse dhe të ndihmojë shumë në tru, thonë ekspertët.

Kjo çokollatë përmban flavanol, i cili parandalon inflamacionin dhe mund të zvogëlojë inflamacionin e indeve. Çokollatat që përmbajnë 70% kakao stimulojnë trurin dhe sistemin kardiovaskular duke rritur rrjedhjen e gjakut dhe ulin inflamacionin, sipas hulumtimit të fundit. Çokollata e errët ka një efekt parandalues në kancer, sëmundje të zemrës, diabet, demencë dhe depresion.

Ajo gjithashtu rrit rrjedhjen e gjakut, ndihmon në funksionimin e trurit, ndikon në kujtesën, stresin dhe gjendjen shpirtërore. Vitin e kaluar, një studim i shkencëtarëve italianë zbuloi gjithashtu se çokollata e errët rriti rrjedhën e gjakut në pjesët kryesore të trurit, duke përmirësuar kështu kujtesën dhe vëmendjen.

Për dallim nga ky trajtim i shëndetshëm, çokollatat me qumësht janë plot yndyra të dëmshme, acide yndyrore të ngopura, kolesterol dhe sheqer, të cilat kanë një efekt të dëmshëm në trup. 

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 20 Prill, 2021 21:55