Çka do të ndodh me vaskinimin e qytetarëve nga Maqedonia me Astra Zeneka në Serbi?

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 6 Prill, 2021 19:19

Çka do të ndodh me vaskinimin e qytetarëve nga Maqedonia me Astra Zeneka në Serbi?

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe njoftoi se këtë mëngjes ata biseduan me Ministrinë e Shëndetësisë të Serbisë për listën e qytetarëve maqedonas të cilët u vaksinuan me “Astra Zeneka” në Serbi, dhe pasi pozicioni i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) dihet nëse do të vazhdojë t’u jepet të rinjve, ata nga shtetasit tanë në vend do të marrin dozën e dytë të kësaj vaksine, përcjell LOBI.

Nëse, me rekomandimin e EMA, vaksinimi i personave nën 60 vjeç me Astra Zeneca nuk do të vazhdojë, këta persona do të rivaksinohen me një vaksinë nga një prodhues tjetër.

“Ne do të drejtohemi nga rekomandimet e Agjencisë Evropiane të Barnave. Bordi i EMA do të ketë një takim midis 6 dhe 9 Prill dhe do të presë pozicionin e tyre në lidhje me aplikacionin “Astra Zeneka” në mesin e të rinjve – nëse pozicioni do të vazhdojë dhe nuk ka asnjë problem – të gjithë mund të rivaksinohen”, tha Filipçe.

Ai shtoi se vaksinimi me “Astra Zeneka” për qytetarët mbi 77 vjeç në pikat e kontrollit në të gjithë vendin po shkon mirë dhe pa kundërindikacione, ka lista për të rinjtë e asaj moshe, dhe sasi shtesë të kësaj vaksine duhet të mbërrijnë. Në periudhën e ardhshme priten 20,000 vaksina “Sputnik” në mënyrë që të rivaksinohen qytetarët të cilët janë imunizuar me këtë vaksinë që nga dje në sallën “Boris Trajkovski”.

Vaksinat kineze dhe vaksinat Pfizer priten nga mesi deri në fund të muajit, por Filipçe tha, sepse shumë herë njoftimet nuk janë bërë për shkak të problemeve nga prodhuesit, prandaj do të shpallin kur do të ketë data specifike. “Ka njoftime që vaksinat kineze dhe Pfizer nga marrëveshja jonë e drejtpërdrejtë dhe ajo trepalëshe nga Evropa duhet të arrijnë ndërmjet datës 15 dhe 20, por kur të kemi data specifike, do njoftojmë atë,” tha Filipçe. LOBI

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 6 Prill, 2021 19:19