Bullgaria shqyrton donacionin e vaksinave për Maqedoninë e Veriut

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 8 Qershor, 2021 13:38

Bullgaria shqyrton donacionin e vaksinave për Maqedoninë e Veriut

Drejtori ekzekutiv i Agjencisë Bullgare të Barnave, Bogdan Kirilov, deklaroi sot për BTV se autoritetet e vendit po diskutojnë për dhurimin e vaksinave për Maqedoninë e Veriut.

“E tillë ishte strategjia e KE-së, për të lidhur marrëveshje me një numër prodhuesish, në mënyrë që të minimizohen rreziqet e prodhimit. Qeveria negocion me vende të ndryshme. E di për marrëveshjet me Maqedoninë e Veriut. Mënyra në të cilën kjo duhet të ndodhë po diskutohet gjithashtu me KE-në. Në këtë fazë, donacioni po komentohet, por gjithashtu po shqyrtohen mundësitë e rishitjes”, tha Kirilov.

Në lidhje me faktin se 14 milion vaksina pritet të mbërrijnë në Bullgari deri në fund të vitit, Kirilov tha se ata po punojnë në mënyrë aktive për dhurime në sasi të caktuara.

Sipas tij, deri më tani, janë dorëzuar gati 3,8 milion doza në Bullgari.

“Pothuajse 1,5 milion administrohen. Në fakt, ka mjaft vaksina në dispozicion për të gjithë ata që duan të vaksinohen, pavarësisht nga grupmosha e tyre. Bullgaria është ndoshta i vetmi vend ku çdokush, pavarësisht nga mosha dhe statusi shëndetësor, mund të bëjë vaksinën ai dëshiron në ditën që ai e dëshiron atë”, tha Kirilov. 

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 8 Qershor, 2021 13:38