ASN tregon se pse kërkoi paraburgimin e Kamçevit

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 16 Mars, 2021 21:25

ASN tregon se pse kërkoi paraburgimin e Kamçevit

Agjencia për Siguri Nacionale ka treguar se pse ka kërkuar paraburgimin e biznesmenit Orçe Kamçev.

Njoftojnë, se deri te Prokuroria Publike kanë dorëzuar informacion për të dhënat që i kanë siguruar, se Orce Kamçev planifikon arratisjen, dhe kjo sipas tyre është në kuadër të kompetencave të tyre.

“Nëse ka bazë për dyshime se po përgatitet, organizohet apo se është kryer vepër penale për të cilën përndiqet për pozitë zyrtare, Agjencia për Siguri Nacionale është e obliguar që menjëherë të njoftojë Prokurorinë Publike kompetente. Sa i përket asaj, që kundër të apostrofuarit udhëhiqet procedurë hetuese, për shkak të dyshimeve për kryerjen e veprës penale nga neni 273 të Kodit Penal, Prokuroria Publike kompetente ka dorëzuar propozim për shqiptim të masës së paraburgimit, kurse gjykatësi i procedurës paraprake në Gjykatën Penale Shkup e ka pranuar propozimin dhe të dyshuarit i ka shqiptuar masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej 30 ditësh”, thuhet në kumtesën e ASN-së, transmeton Lobi

Sipas kryeministrit Zoran Zaev, informacionet që ASN-ja i ka dhënë për paraburgimin e Kamçevit janë të besueshme, por sipas tij janë serioze.

Për këtë kërkesë të ASN-në ka qenë i njoftuar edhe Zaevi, pasi siç tha ai, sepse ky institucion është nën kompetencë të Qeveria dhe ajo është e punë e saj.

Redaksia LOBI
Nga Redaksia LOBI 16 Mars, 2021 21:25